Καιρός και Μελισσοκομία

Καιρός και Μελισσοκομία

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την σημασία του καιρού στην Μελισσοκομία. Αν είστε ήδη μελισσοκόμος γνωρίζετε, ότι τόσο η μέλισσα όσο και οι νομές είναι πάντα σε άμεση σχέση και επηρεάζονται από τον τοπικό καιρό της περιοχής. Ο μελισσοκόμος λοιπόν κατά συνέπεια όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα είναι άμεσα εξαρτώμενος από την κατάσταση του καιρού προκειμένου να εξασκήσει τις υπαίθριες δραστηριότητες του αλλά και για να προγραμματίσει τις επακόλουθες εργασίες αφού εκτιμήσει όλα τα δεδομένα που έχει στη διάθεση του. Στην BeesMonitor εδώ και πολλά χρόνια εργαζόμαστε με τα μετεωρολογικά δεδομένα λαμβάνοντας τα υπόψη, προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη εικόνα των μετεωρολογικών δεδομένων στον μελισσοκόμο.

Τοπικά μοντέλα

Η BeesMonitor™ συνδυάζει τοπικά (ανάλυση 1 km) και παγκόσμια (11 km) μοντέλα καιρού από εθνικές μετεωρολογικές υπηρεσίες. Για κάθε τοποθεσία στη γη, η καλύτερη πρόβλεψη είναι διαθέσιμη.

Οι εθνικές μετεωρολογικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν Deutscher Wetter Dienst (DWD) , National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) , Meteofrance και Canadian Meteorological Center (CMC) .

Υψηλή ανάλυση

Η BeesMonitor™ επιλέγει το μοντέλο καιρού με την υψηλότερη ανάλυση για την τοποθεσία σας. Για τοποθεσίες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, χρησιμοποιούνται μοντέλα υψηλής ανάλυσης 2 km.

Τα δεδομένα καιρού παρέχονται σε ωριαία ανάλυση με πρόγνωση 7 ημερών. Συνήθως, οι ώρες των πρώτων 2-3 ημερών υπολογίζονται με μοντέλα καιρού υψηλής ανάλυσης, ακολουθούμενα από παγκόσμια μοντέλα καιρού έως 180 ώρες. Ενσωματώνουμε τα δεδομένα απρόσκοπτα για να προσφέρουν μια απλή ωριαία πρόβλεψη 7 ημερών.

Ωριαίες ενημερώσεις

Για τη συνεχή διόρθωση των προγνώσεων καιρού, τα τοπικά μας μοντέλα ανάλυσης 1 km ενημερώνονται κάθε ώρα και έτσι οι προβλέψεις της BeesMonitor™ είναι πάντα ενημερωμένες.

Τα καιρικά μοντέλα χρησιμοποιούν μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα αεροπλάνων, σημαδούρες, ραντάρ καιρού και δορυφορικές παρατηρήσεις για αριθμητικές προβλέψεις καιρού.

Ερμηνεία καιρού

Όλες οι μεταβλητές του καιρού, όπως σύννεφα, ομίχλη, βροχή ή πιθανότητα καταιγίδας συνδυάζονται σε έναν ερμηνευμένο κώδικα καιρικών συνθηκών. Οι κωδικοί ακολουθούν τα κριτήρια του WMO, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών για καλό καιρό, συννεφιά, νεφοσκεπή συννεφιά, ψιλόβροχο, βροχή, ισχυρή βροχή, χιόνι και καταιγίδες.

 

Εικόνα Radar καιρού

Radar Καιρού
Radar Καιρού

Τα μετεωρολογικά radar ή radar καιρού αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά βοηθήματα για την μετεωρολογία τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για εξειδικευμένα radar που σχεδιάστηκαν για να σαρώνουν όλο τον ουρανό σε τακτά χρονικά διαστήματα συνήθως ανά 10 λεπτά όταν έχει καταιγίδες ή άσχημο καιρό και να αποτυπώνουν στην συνέχεια τον υετό σε ψηφιακή μορφή. Από την αλλαγή των χρωμάτων και σύμφωνα με το υπόμνημα ο απλός χρήστης μπορεί να αντιληφθεί τον καιρό της περιοχής ενδιαφέροντος. Η χρωματική αυτή διαβάθμιση μπορεί  να περιλαμβάνει για παράδειγμα ψιλόβροχο, δυνατή βροχή, χαλάζι κτλ. Εμείς έχουμε ενσωματώσει στην εφαρμογή μας όλες τις σημαντικές χρωματικές διαβαθμίσεις που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. 

Στην εφαρμογή μας έχουμε συμπεριλάβει εδώ και πολλά χρόνια την συνολική εικόνα που μεταφέρουν όλα τα radar καιρού παγκοσμίως. Η εικόνα των radar καιρού ανανεώνεται ανά 10 λεπτά και έχει ιστορικό 2 ωρών. Πρόσφατα προσθέσαμε επιπλέον την δυνατότητα πρόβλεψης της κίνησης του υετού σύμφωνα με της μετρήσεις που έγιναν που αφορά την επόμενη μισή ώρα.

 

©Copyright 2024 by beesmonitor.com επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνο με άδεια του αρθρογράφου.